Akuttandvård hos erfaren tandläkare vid Odenplan

11 oktober 2021 Cecilia Olsson

editorial

Att gå till tandläkaren är kanske inte det roligaste man kan hitta på men ibland blir man helt enkelt tvungen. Tandvärk är något som kan orsaka mycket smärta och besvär, därför gör man klokast i att söka hjälp så snart som möjligt om värken är intensiv. Det kan finnas olika anledningar till att värk uppstår (ofta handlar det om en inflammation, infektion eller en skada på tanden) och den kan även kännas på olika sätt.

Hur påverkas man av tandvärk?

Tandvärk kan vara ilande, huggande och molande med varierande intensitet. Det som dock är gemensamt för de alla är att det är väldigt otrevligt att ha. Förutom att det är jobbigt att gå runt med värk hela tiden så kan det även påverka mer än bara känslan i munnen. Svår tandvärk kan leda till att man får svårt att äta och borsta sina tänder. Det kan även gå ut över sömn och humör, något som kan få konsekvenser både privat och yrkesmässigt. Därför är det bäst att söka hjälp så snart som möjligt när tandvärk uppstår.

Få professionell hjälp snabbt 

Är tandvärken väldigt intensiv eller om man misstänker att något är allvarligt fel i munnen så bör man söka akut tandvård. Det finns tandläkarmottagningar som erbjuder akuttandvård och gör sitt bästa för att alltid kunna ta emot en patient i nöd så snart som möjligt. I Stockholms innerstad hittar man till exempel Tandläkare Elisabeth Ådén Jangenstål, en modern klinik som erbjuder akuttandvård i Odenplan.

Tandläkare Elisabeth Ådén Jangenstål har varit tandläkare sedan 1986 och har ända sedan dess arbetat i privat regi. Parallellt har Elisabeth under åren också jobbat för Cityakuten (privattandläkarnas akutmottagning) som har gett henne stora erfarenheter av att behandla akutfall och tandvårdsrädda. På kliniken hjälper de patienter som har tandvärk eller andra akuta problem. De är flexibla och kan oftast ge en tid redan samma dag.

Fler nyheter