Byggsäcken är en billig och praktisk förpackning

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Den har många benämningar. Den kan kallas byggsäck, storsäck, bigbag eller helt enkelt bara säck. Byggsäckar i Stockholm är ett kostnadseffektivt sätt att förpacka byggmaterial. Men de används faktiskt till förvaring inom en mängd olika branscher, t.ex. livsmedelsindustrier, byggindustrier, verkstäder och renhållningsföretag. Stora byggsäckar rymmer ca 1600 liter och mellanstorleken rymmer ca 1000 liter. De är tillverkade i ett material av god kvalitet och kan köpas i bunt eller pall.

 

 

Det finns olika utföranden

Beroende på användningsändamål kan man få byggsäckarna i olika utföranden. Man köper ventilerade byggsäckar om man ska förvara t.ex. ved och potatis. Ska man använda dem till spannmål eller granulat väljer man en variant med fyllrör och tömrör. Finessen med det är att man på så vis kan använda samma säck både för fyllning, lagring, transport och tömning, och detta ger en både rationell och smidig hantering. En byggsäck med öppen topp kan man använda när man till exempel behöver en grussäck eller avfallssäck.

 

De lastas lätt på en kärra

Det finns också en typ av lite mindre byggsäckar, som även kallas för pirrsäckar. Det betyder att de är avsedda för att lastas på en kärra, en pirra, så att de fyllda säckarna blir enklare att förflytta. Ett vanligt mått på en sådan säck är 45 x 45 x 80 cm och den rymmer ca 180 liter. Ur säkerhetssynpunkt är det bra att ha så skonsamma arbetsmoment som möjligt för att undvika belastningsskador. Eftersom arbetet ofta kan vara tungt, är det en stor hjälp att kunna få denna möjlighet till avlastning.

 

De är lätta att hantera

Jämfört med tunga lådor eller andra förpackningstyper, är byggsäckar ett praktiskt och smidigt alternativ. De är enkla att förvara hopvikta när de inte behövs, så att de inte är skrymmande eller tunga att förvara eller frakta. De beställs lätt och levereras snabbt. Därför är de ett optimalt prisvärt val för flexibel användning.