Dags att se över fönsterna?

Planerar du att byta fönster? Gamla fönster är i regel av mycket god kvalitet även om färgen har flagnat eller det har börjat dra genom springorna. Därför kan det vara en god idé att renovera dem istället. Det tar lite tid, men resultatet blir väldigt bra. Att renovera gamla fönster är ofta enklare än att köpa nya, särskilt om de har udda mått eller är av äldre stil som inte längre tillverkas.

 

Olika valmöjligheter

En del väljer att sätta in helt nya fönster. Även om man idag kan mått- och specialbeställa nya fönster, riskerar det att bli en dyr historia. Att renovera sparar både pengar och bidrar till att husets charm bibehålls. Fönsterbågar är ofta gjorda av ett speciellt utvalt kärnvirke som gör att de tål en hel del. Så länge det inte är några större skador eller slitage på dem, kan det vara lönt att återanvända dem. Ett annat starkt argument för att renovera är så klart också av miljöskäl. Desto mer vi kan återbruka av jordens resurser, desto bättre är det.

Göra själv eller ta hjälp av hantverkare?

Det kan ta upp till 8 timmar att renovera ett fönster själv. Multiplicera det med antal fönster på huset, så har du en uppskattning av hur lång tid renoveringen kommer att ta. Är du väldigt oerfaren finns det såklart en risk att processen drar ut på tiden eller att du kör fast i något moment.

Om du känner att du inte har tid eller lust att renovera dina fönster själv kan du vända dig till en fönsterhantverkare. De har specialiserat sig just på fönster och har kunskap om hela processen. Det finns många aktörer som du kan vända dig till för att renovera dina fönster. Genom att anlita utbildade och erfarna proffs som vet vad de gör, blir jobbet gjort ordentligt från början.