Det finns många fina spa och hotell i Tällberg

10 februari 2022 jonas olsson

editorial

Tänker man sig en liten semestertripp till Dalarna kan ett hotell i Tällberg vara ett härligt alternativ. Där finns det vackra omgivningar och själva ordet Tällberg betyder det tallbevuxna berget. Den lilla orten Tällberg ståtar i dag med flera hotell men redan på 1300-talet bodde det tre bröder där. Det var först på 1900-talet som det började komma turister till det vackra området. Det stora utvidgningen av hotellverksamhet och framför allt turism strömmade till när järnvägen kom till byn.

Nu finns det över ett tiotal hotell varav Åkerblads Hotell Gästgiveri Spa är ett. Många av hotellen ligger inbäddade i lummig grönska. Några få ligger mer inne i orten. Bor man på hotell i Tällberg är man garanterat nöjd med sin upplevelse. Det finns gott om hotell som även har ett spa.

 

spa

 

Att bo på hotell i Tällberg

Att bo på hotell med ett spa är en upplevelse som av de flesta betraktas som lite lyxig. För den som alltid är på resande fot kan en natt på hotell kanske snarare vara en i raden av en evig ström. Det finns så många olika slags hotell. En del är mycket sparsamt inredda medan andra prunkar av grejer och historia. Vilket hotell man väljer att bo på beror nog på vilken slags människa man är och vad man har för förväntningar och syfte med sin hotellvistelse. 

Att bo på hotell för att jobbet kräver det är en helt annan sak än att boka en semester där den stora lyckan är att få bo på hotell. Det kan vara underbart att få vakna och bli serverad frukost i en härlig matsal. Att strosa omkring i omgivningar som är vackra och har en lugnande effekt kan få den mest stressade människa att gå ner i varv. Precis som avkopplingen med att ligga på ett spa.

Fler nyheter