En arborist hjälper sjuka träd

30 juni 2022 william eriksson

editorial

Huset var visserligen något nedgånget och i stort behov av kärlek och några lager färg, men det var tack vare trädgården som Viveka köpte det. Trädgården var stor och lummig, något överväxt för tillfället, men potentialen var onekligen enorm. Viveka hade fått nycklarna samma eftermiddag och nu gick hon runt och drömde om allt som skulle bli. 

Länge hade hon gått omkring inne i huset och fantiserat och planerat, samtidigt som hon strök med handen över väggarna. Så många minnen som skulle skapas här! Hon drömde om festerna hon skulle ha, de lugna kvällarna i soffan och de nya tapeternas nyans. 

När hon öppnade altandörren och klev ut i trädgården som badade i kvällssol kunde hon knappt tro att hon faktiskt ägde alltihop. Hennes trädgård. Det surrade och fladdrade i varenda buske och  i det långa gräset satt både fjärilar och humlor. Hon satte sig på trappans översta trappsteg och drömde om prunkande rabatter, fågelbad och knastrande grusgångar.

 

arborist

 

Trädexpert till undsättning

Det var först några veckor senare som hon insåg att det inte bara var huset som behövde lite omvårdnad. Det stora äppelträdet i trädgården såg inte ut att må så bra och plommonträdet på framsidan var på väg att spricka. Viveka var visserligen händig och drog sig inte för att varken snickra trappräcke eller kitta fönster, men just träd var inte hennes starka sida. Det var dags att kalla in en expert. 

En arborist blev inringd samma vecka. Eftersom arborister är trädexperter och kan både beskära, behandla och fälla träd kändes det som det mest självklara valet. Arboristen såg direkt att Vivekas äppelträd hade ett mindre parasitangrepp som skulle gå förhållandevis snabbt och enkelt att behandla och att plommonträdet endast behövdes beskäras. 

Både behandling och beskärning gjordes omedelbart och Viveka kände sig mycket nöjd när arboristen plockade ihop sina redskap. Så smidigt det hade gått! Nu var hon ett steg närmare sin drömträdgård.

Fler nyheter