En barnlampa kan tillföra en trygg och trevlig atmosfär i barnets rum

24 maj 2021 Cecilia Olsson

Genom att inreda barnrummet med lampor som kan göra allt från att se söta ut till att barnet känner sig extra tryggt efter mörkrets inbrott blir rummet en bra plats för barnet. Precis som i hemmets övriga rum så är det viktigt att använda sig av funktionell belysning för att barnet ska kunna leka eller läsa läxor obehindrat, samtidigt som det kan vara värt att tänka på dess design för att rummet ska se riktigt bra ut, vare sig lamporna är tända eller släckta.

Vilka sorters lampor ska man ha i ett barnrum?

I ett barnrum är det först och främst klokt att precis som i övriga rum ha god allmänbelysning. Det kan till exempel vara i form av en taklampa som snabbt kan fylla rummet med ljus, något som är bra när det är dags för lek eller städning. Det är även viktigt med funktionsbelysning i form av en bordslampa, framförallt om barnet är så stort att det finns läxor som ska göras vid ett skrivbord. En sänglampa som antingen står på ett sängbord eller sitter fäst på väggen ovanför sängens huvudända möjliggör läsning innan det är sovdags.

Med ovanstående lampor blir rummet funktionellt, men det kan även kännas viktigt att det är mysigt och inbjudande att vistas i, det kan man lösa med stämningsbelysning. Många barn tycker att det är läskigt om rummet är helt mörkt när det är dags att sova, då kan det vara bra att sätta in en nattlampa som ger ett svagt sken och bidrar till trygghet utan att det stör sömnen. Ljusslingor eller annan dekorativ belysning gör rummet extra mysigt och kan lätt ge en ombonad känsla.

Söta, fina och funktionella lampor

Hos Lampemesteren.se kan man hitta lampor till hela barnrummet. Samtliga barnlampor i sortimentet är CE certifierade och man kan finna alla möjliga motiv, färger och utformningar. Vill man ha en barnslampa av hög kvalitet så är Lampemesteren en bra butik att vända sig till. 

Fler nyheter