En ögonläkare i Stockholm undersöker dina ögon

14 februari 2022 jonas olsson

editorial

Det är många som någon gång i livet upplever besvär med sina ögon. Ögonen kan vara torra, svidande, svullna, rinnande eller röda. Du kan även drabbas av synrubbningar och smärta i eller omkring ögonen. Det finns många olika anledningar till besvär med ögonen och det är svårt att på egen hand veta vad som är orsaken till problemet.

Du ska vara rädd om dina ögon och du bör så fort som möjligt uppsöka en ögonklinik om du får besvär med dem. En erfaren ögonläkare i Stockholm undersöker dina ögon och ger dig en diagnos. En ögonklinik erbjuder behandlingar och operationer såsom gråstarroperation, ögonlocksoperation med mera. Vissa kliniker erbjuder även videochatt i din mobiltelefon där du kan prata med din ögonläkare. Efter samtalet rekommenderas åtgärder som exempelvis remiss till ögonkliniken eller utskrivning av recept. 

Har du någon form av synfel? Då kan du få ditt synfel korrigerat hos en ögonklinik. Det kan gälla exempelvis översynthet, närsynthet och ålderssynthet. Det finns många olika behandlingar såsom ögonlaserbehandling och linsbyten. Rådfråga din ögonläkare gällande vad som rekommenderas i just ditt fall.

 

ögonläkare

 

Besväras du av dina glasögon eller kontaktlinser?

Du kanske bär glasögon eller kontaktlinser och upplever att det är mycket besvärande för dig. Det kan vara krångligt att sätta in och ta ut linserna och de kan även skava och irritera din ögon. Om du måste bära glasögon kan du uppleva att de är i vägen vid olika aktiviteter. Nu finns det ett mycket bra alternativ som förbättrar din synkvalitet.

Metoden är en ICL-operation som innebär en implanterbar lins som arbetar med ögat för att korrigera din syn. Du kan i många fall slippa att använda glasögon eller kontaktlinser vilket kan underlätta din vardag. Den här metoden passar dock inte alla, så du måste rådfråga en ögonläkare om du uppfyller kraven för att genomgå denna operation.

 

Fler nyheter