Få pengar för gamla smycken och mynt

Har du tröttnat på din myntsamling eller har du ärvt gamla smycken som bara ligger och skräpar i en låda? Se till att istället få pengar på kontot för dem. Det är faktiskt både enkelt och går snabbt att sälja guld. Ibland behöver man städa undan sådant som man ändå aldrig använder, till exempel ärvda guldringar eller silvermynt. Kanske tänker man att de kan vara bra att ha, eller att man ska ge dem till barnen eller någon släkting. Men ofta blir de bara liggande. Sälj prylarna som ingen längre har intresse för. Inom några dagar har du fått bra betalt och kan köpa något annat i stället.

 

Med en lista går det snabbare

Passa på och rensa i gamla lådor och lägg fram det du vill bli av med. Skriv upp på ett papper vilka föremål du vill ha värderade och beskriv dem, helst så noggrant som möjligt. Då går det snabbt och effektivt att få en överblick över ditt förråd. Sedan kontaktar du ett av alla välrenommerade företag som sysslar med auktioner och inköp av guld, silver, frimärken och mynt. Du kan hitta sådana företag i Göteborg här: https://www.saljaguldgoteborg.se/. Du talar om för dem vad du har på lager. Därefter skickar de dig en specialförsändelse som du stoppar varorna i. När du postar kuvertet är det automatiskt försäkrat, så du kan tryggt skicka iväg det bara du sparar postens kvitto på att du lämnat in det. Experterna kollar och värderar, lämnar ett bud till dig, och när du godkänt det får du dina pengar omedelbart.

 

Vill du vänta med att sälja?

Kanske är du inte säker på att du verkligen vill sälja ett föremål, men vill veta vad det är värt. Du kan helt enkelt gå in på ett av alla kontor som finns och få det värderat gratis. Har det ett större värde än själva metallen, kan du låta firman auktionera ut det, om du vill.