Förbered ditt paket

31 januari 2019 Matilda Sjöqvist
Förbered ditt paket

Det är smidigt att skicka paket men det kräver en del förberedelser innan för att det inte ska uppstå några problem på vägen. Först och främst behövs det en stabil kartong för det som ska skickas. Kartonger finns att köpa på olika ställen men det brukar också gå utmärkt att återanvända gamla kartonger som du redan har hemma. Var kreativ! Skokartonger, tomma mjölkförpackningar, kartonger från andra saker som du har beställt hem tidigare… Det finns enormt många sätt att skapa en kartong på och oftast behövs det inte mer än att man får klippa och klistra lite för att få ihop det. Var noga med att tejpa med en bred tejp runt om hela kartongen så att den håller ihop ordentligt och inte riskerar att gå upp i kanterna. Paketet behöver tåla att hanteras och därför är inslagningen viktig för att det inte ska gå sönder.

Du behöver också ha skyddande papper eller plast inuti och runtom saken som du skickar. Bubbelplast ger till exempel en skyddande funktion mot sådant som är väldigt ömtåligt. Även här kan du återanvända sådant som du redan har för att slippa köpa nytt. Till exempel kan du använda dagstidningar att slå in med. Tänk på att det alltid måste finnas en bra yta på paketet där du kan fästa etiketten med adressen på så att den syns klart och tydligt. Om du ska skicka paket DHL till exempel så kan du skriva ut etiketten som du får när du gör bokningsbekräftelsen och sätta på paketet.

När du har lämnat in paketet så får du en spårningslänk, ifall du har valt till det, där du kan följa paketet. Det ger en extra trygghet både för mottagaren och avsändaren eftersom man kan hålla koll på paketet och se var det är någonstans samt när det förväntas komma fram.

Fler nyheter