Golvplattor av gummi kan skydda barnen vid lek

18 juni 2021 Cecilia Olsson

I ett hem kan det finnas flera risker som kan leda till att barnen gör sig illa, som tur är finns det hjälpmedel som kan göra bostaden till en säkrare plats. Små barn är väldigt snabba och mycket nyfikna därför är det viktigt att barnsäkra sitt hem. Det kan man bland annat göra genom att sätta spärrar på fönster, skåpluckor och lådor med mera. Även när barnen är äldre finns det saker man kan göra, något som kan vara väldigt användbart är gummiplattor. 

Sköna och och halksäkra golvplattor

Hos e-plast.se hittar man de riktigt användbara Unisoft golvplattorna. Dessa golvplattor av gummi är perfekta att använda där det behövs en halksäker och barnvänlig golvlösning, både inomhus och utomhus. Golvplattorna från Unisoft är dessutom väldigt mjuka och sköna att gå på, de är väldigt enkla att montera samt kan skäras till önskad storlek. 

Plattorna kan bland annat användas under gungor och som extra skydd runt studsmattor. De fungerar även väldigt bra att lägga runt en pool för att minska halkrisken eller helt enkelt på platser där man behöver dämpning eller halkskydd. Eftersom de är så lätta att montera kan man även flytta på dem vid behov och till exempel ta med dem när det är dags för lek i fritidshuset. Plattorna kommer i färgerna grått, svart, grönt och rött som kan kombineras för att bygga ett fint mönster. 

Återvunna och lätta att hålla efter

Unisoft plattorna är i stort sett underhållsfria samt är framställda av återvunnet material. Dessa golvplattor är nämligen tillverkade av granulerade bildäck, vilket innebär att man tar gamla bildäck som har blivit för slitna för att användas på bilar. Underhållet är väldigt lågt bland annat tack vare att de är utvecklade för att mossa och alger inte ska kunna fästa så lätt på ytan. Vill man rengöra plattorna så behövs endast vatten och eventuellt lite tvål.

Fler nyheter