Här finns de bästa flugrullarna

Flugrullar i Göteborg måste ju utan tvekan vara de bästa flugrullarna på marknaden. I denna klassiska fiskestad bör det fullkomligt osa av kvalité i allt som har med fiske att göra. En stad så förknippad med fiske att syrliga och fyndiga supportrar till andra lag i fotbollsallsvenskan brukar sjunga “alla luktar fisk i Göteborg” när de spelar mot ett lag från denna västkuststad. Flugrullar är på intet sätt något undantag när det kommer till fiskeutrustning med kvalité i staden. Vet man vad man ska leta efter inom flugfiske så vet man också att ingen utrustning är komplett utan en ordentlig flugrulle. 

 

Detta gör flugrullen 

Men låt oss för en sekund tala för den oinvigde. Vad är egentligen en flugrulle? Du kanske aldrig har hört talas om flugfiske, än mindre en flugrulle. På namnet låter det som en rulle av flugor. Så är det naturligtvis inte, och flugfiske är inte heller en sport där man fiskar efter flugor. Nej, en flugrulle är en rund detalj på fiskespöt som har som främsta uppgift att samla ihop fiskelinan. De är i regel konstruerade av hårt material som exempelvis metall och aluminium, vilket är nödvändigt för att inte gå sönder när fiskelinan börjar löpa. 

 

 

 

Fisken är chanslös 

Flugrullen har också en annan väldigt viktig uppgift. Den uppgiften består i att flugrullen är ett av dina viktigaste redskap i kampen mot fisken när den väl har fastnat på kroken. Tack vare flugrullen behöver du inte stressa upp dig när du har fångat en stor lax, utan kan med fördel börja dra in fisken mot dig. Flugrullens enda nackdel är att det finns ett ofantligt stort utbud av märken att välja mellan. Du behöver göra en del research innan du tar ett beslut om vilken du ska köpa. Men när den väl är på plats är fisken chanslös.