Här hittar du pumpar i Helsingborg

25 augusti 2021 william eriksson

Klyschan att ingenting håller för evigt är värd att dammas av. Eller dammas och dammas av, den används så flitigt att det aldrig hinner bildas något damm på den. Det är väl därför det är en klyscha. Men som sagt, ingenting håller för evigt. Varken kärlek, vänskap eller pumpar. 

Den senare är kanske allra mest utsatt av samtliga. Pumpar behöver både omvårdnad och regelbunden service. Då har de åtminstone möjligheten att få hålla lite längre. 

Pumpar är bra och pålitliga. Åtminstone pumparna i Helsingborg. Där pumpas vätskor som aldrig förr. Lim hamnar i limtuber och tar plats i skolornas träslöjdsalar. Mejeriprodukter hamnar i mejerihyllan i Helsingborgs livsmedelsbutiker. Det är härligt med pumpar. Det enda som är härligare än pumpar i Helsingborg är möjligtvis stadens pumpservice. Den som gör det möjligt att reparera pumparna när det behövs eller byta ut dem när de är bortom räddning. 

Var är egentligen pumparna? 

Men vem är det egentligen som använder de här pumparna? Pumpor har du ju hört talas om, de står på varenda gata under Halloween och skrattar hånfullt åt förbipasserande. Men du har aldrig sett någon ställa ut några pumpar under allhelgonahelgen. 

Det är i och för sig inte så konstigt. Det hade inte fyllt någon funktion, och skulle antagligen bara skapa mer förvirring än någonting annat. Leta inte efter några pumpar när du är ute och går “bus eller godis” med barnen i Helsingborg. 

Leta istället efter pumparna i industrilokalerna. Ja, om du nu känner ett behov av att få reda på var de är och se dem med egna ögon. Det kanske går lika bra att ta det här ordet på att det är där de befinner sig. I industrierna som pumpar vätskor hela dagarna. Om de inte är iväg på pumpservice förstås. Då hittar du istället pumparna på verkstaden. 

Fler nyheter