Hitta din jurist i Sölvesborg

27 februari 2022 william eriksson

editorial

Förr eller senare råkar man ut för saker som man kan behöva juridisk hjälp med. För många sker det kanske i samband med en bouppteckning, eller ett testamente. Men det kan också vara olika avtal som behöver hålla juridiskt. Det kan handla om äktenskapsförord.

Vid ett dödsfall ska en bouppteckning göras, sedan görs en bodelning och man kan verkligen behöva luta sig mot juridiken för att allt ska bli korrekt. Det finns alltför många exempel på att anhöriga blir bittra fiender efter någons bortgång. Det vill man undvika och med hjälp av en jurist som reder ut det juridiska, minskar risken. Är allt reglerat behöver det inte bli någon konflikt.

Funderar du på att skriva ett äktenskapsförord eller ett testamente? Ta hjälp av en jurist i Sölvesborg, så att dokumentet blir hållbart juridiskt.

 

jurist

 

Hållbara avtal, privata och affärsmässiga

Allt som reglerar förhållanden, vare sig det är privata eller i affärssammanhang, skall vara juridiskt hållbara. Det kan du få hjälp med att utforma av en jurist. De är specialister på att veta vad som måste vara med, vad som gäller och vad lagen säger. Är ditt avtal inte juridiskt hållbart har det inget värde. Det är viktigt hur det är utformat och vad det reglerar. 

En del framsynta upprättar till exempel en framtidsfullmakt, i den händelse de på äldre dar får svårt att sköta ekonomi eller annat, på grund av sjukdom. Det är en trygghet att veta att någon man litar på kan träda in och hjälpa en att betala räkningar till exempel, om man inte klarar det praktiskt.

Sambor kan behöva upprätta samboavtal mellan sig för att känna sig trygga, eftersom sambor inte har samma rättsliga skydd som gifta par. Slarvar man med juridiska dokument kan det bli dyrt den dagen man åberopar sitt dokument och det visar sig inte gälla.

Fler nyheter