Hitta lägenheter som uppfyller de behov som finns

29 oktober 2021 Cecilia Olsson

editorial

Att hitta ett förstahandskontrakt på en bra lägenhet är inte alltid det lättaste. Det handlar ofta om att man kan behöva avstå från något som man gärna skulle ha haft som exempelvis balkong, ett extra rum, det perfekta läget eller billigare hyra. Man kan dock ofta hitta något som uppfyller de viktigaste kraven man har och det händer så klart att man ibland lyckas pricka in alla önskemål när det kommer till bostaden. För att underlätta sökandet efter lägenheter så kan det hjälpa om man först funderar över vad som är viktigast. 

Det blir lättare om man själv vet vad man vill ha

Det kan till exempel underlätta om man skriver en lista med de krav och önskemål man har och rangordnar dem efter hur viktiga de känns. Är det till exempel väldigt viktigt att man har nära till kollektivtrafik eller arbete? Kanske det viktigaste är att man har en lägenhet med ett visst antal rum? Är det viktigt med en bra lekplats i närheten där barnen kan leka? Eller så kanske det viktigaste är hur hyreshuset känns när man stiger in i det. 

Det finns väldigt många krav och önskemål man kan ha och därför kan det underlätta om man själv vet vad man vill. Sedan kan det som sagt vara så att man måste avstå från vissa saker ibland, men med en lista så kan man åtminstone se till att de allra viktigaste kraven uppfylls, som till exempel att hyran inte är för hög.

Lägenheter med fint läge

Många gånger kan priserna vara bättre om man bara söker sig lite utanför en stad och ytterligare en fördel med det är att man kan få närhet till underbar natur. Ett exempel på det är Öckerö kommun. Där bor man nära havet i skärgårdsmiljö samtidigt som det är pendlingsavstånd till Sveriges näst största stad, Göteborg. Är man intresserad av att hyra lägenhet i Öckerö kommun så kan man kontakta Öckerö Fastigheter AB, de äger och förvaltar 438 lägenheter i kommunen.

 

 

Fler nyheter