Hitta rätt personlig assistent

Personlig assistans är ett av nio stöd och serviceinsatser som finns inom LSS (lagen om stöd och service till funktionsförhindrade). Målet med en personlig assistent är att brukaren ska kunna leva ett värdigt liv och ha goda levnadsvillkor.

En personlig assistent har ett av de viktigaste jobben i världen – att hjälpa människor som inte alltid kan hjälpa sig själva. Det är ett jobb där det är viktigt att personen verkligen är rätt för jobbet. Att hitta rätt personlig assistent kan vara svårt, men som tur är finns det sidor på nätet som kan hjälpa dig att hitta rätt. Alla människor förtjänar ett värdigt liv och en bra assistentfirma kan hjälpa dig att hitta rätt.

 

Rätt person gör hemmet tryggt

Alla förtjänar att känna sig trygga i sitt hem. Detta är något som många tar för givet och glömmer bort att det finns människor som måste förlita sig på andra. Det kan handla om personer som föddes med ett handikapp och behöver hjälp i sin vardag. Eller någon som råkade ut för en olycka senare i livet och nu måste ha hjälp i vardagen. Det är dock inte ett arbete som enbart utförs i hemmet, utan det inbegriper även att hjälpa till med att handla eller gå ut på stan för en fika.

Underlätta livet för din brukare

En personlig assistent har en uppgift och det är att göra livet enklare och bättre för brukaren. Vad uppgifterna är beror helt på brukarens önskemål, förutsättningar och behov i vardagen. Arbetsuppgifterna kan vara allt från att hjälpa brukaren ur sängen, med frukosten, att duscha eller klä på sig. Men det kan också vara uppgifter som att hjälpa till att laga middag, städa eller handla. Det viktigaste är att brukarna får den hjälp som behövs, samtidigt som de får chansen att leva ett så normalt liv som möjligt.