Hur man gör sig av med gamla möbler på ett ansvarsfullt sätt

18 december 2022 Helen Johansson

editorial

Ut med det gamla

Det är en oundviklig del av livet – möbler slits ut och måste bytas ut. Men vad ska du göra med dina gamla möbler? Om du bara ställer dem på trottoaren kanske de inte hämtas av din sophämtningstjänst. Och att slänga dem på en soptipp är inte heller det bästa alternativet. Lyckligtvis finns det många ansvarsfulla sätt att göra sig av med gamla möbler som kan bidra till att hålla vår planet ren och skräpfri! 

image

Se över hämtningstjänster

Donera dem
Om dina möbler fortfarande är i gott skick kan du överväga att donera dem till en lokal välgörenhetsorganisation. Vissa välgörenhetsorganisationer hämtar till och med föremålet gratis i ditt hem så att du får bortforsling av möbler! Detta hjälper inte bara de behövande, utan håller också dina möbler borta från soptippar och förhindrar att de slängs. Att donera är ett särskilt bra alternativ för stora delar som soffor och byråer som kan vara svåra att transportera på egen hand

Sälj den eller ge bort den
Om dina gamla möbler fortfarande går att använda (men kanske inte är lika fina som när du köpte dem) kan du försöka sälja eller ge bort dem online på webbplatser som Craigslist eller Nextdoor. Du kanske till och med kan tjäna några dollar på något som annars bara skulle ta plats i ditt hem! Se till att bifoga många foton så att potentiella köpare vet exakt vad de får. Se också till att du kommunicerar förväntningarna tydligt – kommer du att leverera föremålet eller måste de hämta det själva? På så sätt undviker du missförstånd i slutändan

Återvinn det
Om inget av dessa alternativ fungerar för dig, och om möbeln inte går att reparera, kan du överväga att återvinna den! Många städer erbjuder numera särskilda hämtningstjänster för stora föremål, så kolla med din lokala kommun och se vad som finns tillgängligt i din närhet. Alternativt erbjuder vissa avfallshanteringsföretag drop-off-platser där kunderna kan lämna sina återvinningsbara föremål – ofta utan kostnad – och få dem bortskaffade på rätt sätt i stället för att hamna på en soptipp.

Det behöver inte vara svårt att göra sig av med gamla möbler på ett ansvarsfullt sätt. Oavsett om du donerar dem, säljer eller ger bort dem på nätet eller återvinner dem genom särskilda hämtningstjänster vid trottoarkanten eller på avlämningsställen finns det många sätt att se till att vår planet förblir fri från röran och samtidigt hjälpa behövande! Så innan du kastar ut soffan nästa gång, tänk på alla tillgängliga alternativ först – vi vill ju alla ha en renare värld för oss själva och framtida generationer! 

Fler nyheter