Jeans – basplagg i garderoben

För män är byxor ett definitivt basplagg, och jeans är nästan ett måste. Vad är det som gör jeansbyxor så speciella? Det var faktiskt Jacob Davis och Levi Strauss som hittade på jeansbyxan. Materialet var mycket hållbart och det gjorde att den fysiskt arbetande målgruppen först använde sig av jeans. Med tiden började även cowboys att använda jeans och till slut började alla att använda dem. Formen började att förändras, sedan skapades jeans även för kvinnor och så har det hållit på till idag. Nu finns det jeansbyxor, jeansjackor, accessoarer m.m. Men självaste jeansbyxan har blivit bekvämare och snyggare år efter år.

 

 

Typer av jeans

 

Idag finns det en uppsjö av jeanstyper. Så klart finns det fortfarande de tåliga och grova jeansbyxorna, men dessa passar kanske inte någon som ej utför hårt fysiskt arbete. Kanske du går i skolan, eller jobbar vid ett skrivbord? Då kan det behövas något mjukare. Det finns därför stretchjeans, som är skönare att gå i. 2trendy är en onlinebutik med endast herrkläder, och de har en speciellt stor sektion med olika typer av jeans. Breda, skinny, clean cut, alla olika typer av jeans, för alla stilar. Klicka här för att kolla in deras utbud av jeans och byxor.

 

Styla dina jeans

 

En annan fördel med jeans är att du lätt kan klä upp eller klä ner dem för olika outfits. Med en snygg skjorta och ett fräckt bälte ser du genast elegant ut. Byt till en skön t-shirt och tuffa gympadojor för en vardaglig och avslappnad look. Tycker du om statement outfits kan du välja att använda en skinnjacka med nitar och boots för en grym rockare-stil. Du kan till och med använda jeansen till ett businessmöte om du matchar med en kavaj. Prägla din egen stil och använd samma jeans efter behag till alla tillfällen.