Kontakta en låssmed när låset kärvar eller nyckeln är borta

28 januari 2022 Cecilia Olsson

editorial

Ibland kan man råka ut för besvärliga bekymmer, som till exempel att man kommer hem och inser att man inte har nyckeln till ytterdörren med sig eller att låset inte vill gå upp när man försöker ta sig in. Detta är väldigt svårt att förutse och kan ske närsomhelst på dygnet. Därför är det tur att det finns låssmeder som har låsjour, vilket innebär att man faktiskt kan få hjälp dygnet runt, vare sig det handlar om ett trasigt lås eller om man står utanför bostaden utan nyckel.

Detta kan du göra för att underlätta om nyckeln försvinner eller låset kärvar

Man kan som sagt inte förutse om eller när man tappar bort en nyckel. Det är helt enkelt något som kan ske vem som helst, när som helst. Det man däremot kan göra för att underlätta om det inträffar är att beställa en eller flera kopior på nyckeln som man kan ge till en nära vän eller släkting som inte bor allt för långt bort. Då kan man förhoppningsvis få tag i en extranyckel och ta sig in i bostaden trots att man blivit av med nyckeln man haft på sig.

Låssmed

Finns det en risk för att fel person får tag i den borttappade nyckeln så kan det dock vara bra att låta en låssmed byta ut låset. En låssmed kan dessutom hjälpa till med kopiering och framställning av nycklar. För att minska risken att ett gammalt lås plötsligt ska sluta fungera så är det klokt att kontakta en låssmed för reparation eller byte så fort låset börjat strula.

Låssmed i Stockholm som kan hjälpa med det mesta

Låsman AB är en låssmed i Stockholm som driver butik och tillhandahåller låsjour dygnet runt. Där arbetar certifierade låssmeder som bland annat kan hjälpa till med extra nycklar, låsbyte och öppnande av lås av alla sorter. Det kan därför vara smart att kontakta Låsman om man behöver hjälp med lås eller nycklar i Stockholm.

Fler nyheter