Kraftfulla och flexibla LED-lysrör

18 maj 2022 jonas olsson

editorial

De klassiska lysrören har man sett överallt sedan de introducerades på marknaden. De används i allt från kontor till hobbyrum och korridorer. Att lysrör blivit så populära beror på deras fina spridning av ljus, samt att de håller länge och sällan krånglar. Nackdelen med äldre lysrör är däremot att de innehåller en del kvicksilver som inte precis är känt för att vara bra för naturen. 

Därför är det trevligt att veta att dagens LED-baserade lysrör inte innehåller något kvicksilver och heller inga gaser. Ska man investera i lysrör idag, så bör man definitivt sikta på ett med LED-belysning. Dessa passar i din gamla sockel så du behöver sällan byta ut hela armaturen för att gå över till LED. 

 

Högklassigt ljus för de flesta ändamål

LED-lysrör sprider ett naturligt och neutralt ljus som passar de flesta lokaler. Vill man färga ljuset lite kan man välja mellan ett par nyanser. Dessa är inte direkt “färger” i den bemärkelsen utan snarare olika nyanser av vitt. Vilken ljusnyans som passar är individuellt och man bör också ta hänsyn till lokalen som lysröret ska vara i. Kika på utbudet på ledmegastore.se. 

 

LED lysrör

 

Energisnålt och miljövänligt

Det har nog inte flugit över huvudet på någon att LED är ett betydligt mer energisnålt alternativ jämfört med traditionella glödlampor och lysrör. Trots detta lyckas ett LED-lysrör producera ett behagligt men samtidigt kraftfullt ljus, och tappar även minimalt i ljusstyrka efter lång användning. Här finns det alltså mycket pengar att spara utan att behöva göra avkall på någon kvalitet. 

Tack vare sin långa livslängd behöver de heller inte bytas ut lika ofta och följaktligen blir det inte lika mycket avfall från dem på soptippen. En annan stor fördel med LED är att de inte alstrar samma värme som en glödlampa eller ett traditionellt lysrör. Därför behöver man inte oroa sig för att bränna sig på lysrören.

Fler nyheter