När det blir stopp i rören

Matrester, hårstrån samt lite annat smått och gott är sådana saker som brukar åka ned med vattnet ned i våra avlopp där hemma. Det slinker ned saker och ting som inte alls är menade att vara där. Om man får stopp i sina rör och avlopp så kan det ibland fungera med någon enkel lösning för att få bukt med problemet, som att använda sig av något husmorsknep till exempel. Men när problemet och stoppet har växt sig för stort så fungerar inte det längre. Då behöver man ta hjälp av någon som kan komma och spola rent i avloppet. 

Ta hjälp av ett proffs

Om ni behöver hjälp av någon som kan komma och utföra spolning avlopp i Brålanda till exempel så slå bara en snabb sökning på nätet för att hitta närmaste ställe som erbjuder denna typ av tjänst. Att spola avloppen med hjälp av proffsen kostar en rejäl slant, särskilt om hela systemet behöver få sig en skjuts. Men det är värt pengarna och självklart också en nödvändighet ifall man vill ha fungerande avloppssystem. Med hjälp av en spolbil kan de komma och få loss stoppet som sitter fast i avloppet. 

 

Hur fungerar det?

Hur fungerar det då när avloppen ska spolas rena? En spolbil kommer hem till er och påbörjar själva spolningen nere i husets källare och ända ut till gatans huvudledning. Sedan arbetar man sig uppåt i fastigheten och på så vis hittar de det eventuella felet, alltså stoppet, någonstans på vägen. Man kan behöva gå lite fram och tillbaka med spolslangen för att kunna få bort allt som sitter ivägen, men det brukar inte vara några svårigheter för en spolbil att fixa till den saken. Det kan ta lite olika tid beroende på hur stort och svårt stoppet är och var någonstans själva stoppet i avloppet sitter i ledningarna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *