Solcellslampor för mysig och funktionell atmosfär utomhus

07 oktober 2021 Cecilia Olsson

editorial

Det kan finnas flera anledningar till att man vill belysa sin trädgård, det allra vanligaste är för att antingen skapa en mysig stämning eller för att vägleda när man rör sig i trädgården efter mörkrets inbrott. Belysning kan såklart vara både dekorativ och funktionell, som att små söta lampor kan visa vägen eller att en skarpare lampa på husfasadens kan ge ett klart ljus samtidigt som den skapar en snygg effekt på väggen. När man ska belysa sin trädgård är det därför klokt att tänka både på det estetiska och funktionella för att kunna skapa trevlig atmosfär.

Belysning som drivs av el eller sol?

Något annat som är bra att tänka på är vilken sorts lampor man vill ha. Eldrivna lampor kräver elinstallationer och/eller dragning av kablar. Det kan vara både omständigt och dyrt. Genom att istället använda sig av solcellslampor kan man placera lamporna i stort sett där man vill, så länge solens strålar når dit några timmar per dag, och man behöver därmed inte bekymra sig om var man ska få el i från.

Det är dessutom ett miljövänligt sätt att driva sin belysning och den kostar inte en krona eftersom solens strålar är helt gratis. Den som är fundersam över hur bra solcellslampor fungerar vintertid i Skandinavien kan titta på SolarCamps sortiment av solcellslampor anpassade just för det nordiska klimatet. 

Det finns många lampor att välja på

Det finns väldigt många olika solcell lampor med olika färg, form, funktion och så vidare. Hos SolarCamp hittar man ett brett utbud i olika prisklasser. Vare sig det handlar om små söta dekorativa lampor som skapar en magisk atmosfär när mörkret fallit eller om det gäller lampor som ska ge god belysning för att man tryggt ska kunna ta sig fram på tomten under kvällar och nätter så kan man hitta det man behöver i SolarCamps sortiment. 

Fler nyheter