Tandläkare och tandvårdshygienist i Järfälla

Inflammation i tandköttet ska man ta på allvar eftersom det kan vara början till tandlossning. Ibland kan det vara svårt att själv upptäcka om man har problem och det är därför det är så viktigt att regelbundet besöka tandläkaren. Anledningarna till att man drabbas av tandlossning är flera, men dålig munhygien, rökning och tandsten är några av dem. Men även andra sjukdomar och mediciner kan bidra till tandlossning och det kan också vara ärftligt. 

God munhygien och tandborstning är viktigt för att förhindra viss typ av tandlossning eftersom man då borstar bort beläggningar som annars stelnar och blir till tandsten. Men det är också viktigt att man går till tandläkaren eller tandhygienisten regelbundet på kontroller och för att ta bort den tandsten som ändå har bildats. Vid kontrollen hos tandläkaren undersöks också tandköttet för att se om där finns tecken på inflammation och tandlossning.

 

Behandling mot tandlossning

Upptäcker man tandlossningen i ett tidigt skede kan man många gånger förhindra den. Det finns flera olika behandlingar man kan ta till beroende på hur allvarlig tandlossningen är. Vissa behandlingar gör att sjukdomen avstannar och man får behålla sina tänder, medan andra mer allvarliga fall kräver att tanden avlägsnas. Då kan man i stället ersätta den med implantat, brygga eller tandprotes; https://www.xn--tandlkarejrflla-4kbfc.com/

 

 

Personlig behandlingsplan

Har man problem med tandlossning är det viktigt att man vänder sig till en klinik som är specialiserade på detta. Det finns exempelvis tandläkare Järfälla som erbjuder flera olika slags behandlingar och åtgärder mot tandlossning. Detta är alltid bra eftersom behandlingen alltid ska anpassas till person och det finns inte en behandling som passar alla. 

Priserna mellan olika tandvårdskliniker kan variera, särskilt då det gäller större behandlingar som implantat och proteser. Det kan därför vara bra att jämföra priser mellan olika tandvårdskliniker innan man bestämmer sig. Vänta inte med tandläkarbesöket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *