Tiden behandlar oss alla lika

Klockan tickar på för oss alla. Kanske tänker man inte på det särskilt mycket som ung men när man börjar komma upp en aning i åren så blir det allt mer tydligt.
Hemligheten är således att inte bli stressad av detta faktum – utan att istället lära sig att njuta av nuet och lära sig själv att gå igenom livets alla händelser med gott mod. Alltid kan vi lära oss något av det som händer oss. Lektionerna och chanserna till utveckling finns överallt – så länge man är ödmjuk och öppen för just lärandet.

Hur vi väljer att leva våra liv är trots allt upp till oss själva. Visst kan det vara svårt och bökigt att ta sig an förändringar, speciellt eftersom det inte finns några garantier för att det blir förbättringar.

Dock är det just i ovissheten och osäkerheten som möjligheterna ligger och gömmer sig. 
Allt som är värt att kämpa för handlar till någon grad om att vara villig att ta risker. Det är först när vi kastar oss ut i det okända som vi också får möjligheten att växa. 

Som tur är så finns det andra människor som ofta har gjort liknande saker före oss. Av deras berättelser kan vi lära oss av hur vi själva kan tänka med våra val i livet.
Därför ska vi inte underskatta samtalen med våra äldre. Kanske var din morfar en urmakare under hela sitt liv? Det finns garanterat paralleller med detta och ditt liv idag, även om du är en ung programmerare.

Även om hantverket är annorlunda så är vi människor desamma. Vi bär ofta på samma sorts rädslor och förhoppningar gällande livet.

Så passa på att tala med de äldre, som kanske inte har så lång tid kvar. När dessa människor väl är borta ur våra liv så följer deras visdom och erfarenheter med dem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *