Tips inför stjärnspanandet

Nu när sommarsäsongen är i sin linda så är det perfekt att dra ut och spana in stjärnor med ett teleskop från Kikkertland. Fördelen med att gå ut nu, i början på sommaren, är att det är hyfsat varmt ute sent på kvällarna och på nätterna, samtidigt som det fortfarande är rätt mörkt ute och klart på himlen.

Vet du inte riktigt var du ska börja när det gäller skådandet av stjärnor på vår oändliga sky så kan du alltid kontakta kundsupporten på Kikkertland. Personalen här har stort kunnande, inte bara vad gäller teleskop och stjärnkikare, utan olika sorters kikare.

Det stora utbudet av varor matchas alltså av god service, snabba leveranser och en gedigen kunskap kring de frågor som du kan tänkas ha inför ditt köp.

För dig som redan nu vill ha tips på vägen som kommer här några saker som gör stjärnskådandet både lättare och roligare. 

1. Det viktigaste med ditt teleskop är hur stor den främre linsen är

Detta kallas även för objektivdiameter. 
Ju större objektivet är, desto mer ljusinsläpp får du, vilket i sin tur påverkar hur ljusa de himlakroppar som du betraktar framstår. 
Dessutom påverkar diametern på ditt objektiv skärpan på det som du kikar på. 

2. Skaffa en, eller flera bra appar

Appar är smidiga lösningar för att veta var du ska leta för att hitta det du söker, eller vad det är som duredan  tittar på.
Numera finns det flera appar, men för att nämna några så finns “Night sky”, “Star Chart”, “Star Tracker” och “Star & Planet Finder”. 
Vill du ha chansen att spana in ISS, den internationella rymdstationen, så behöver du “ISS Detector”.

3. Skåda i goda vänners lag

Delad glädje är dubbel glädje, som det som bekant heter. 
Ta med dig dina kompisar ut och gör stjärnskådandet till något som fördjupar er vänskap!