Trädbesiktning i Malmö avgör faran

28 april 2021 william eriksson

Det känns som att det inte finns någon stad i hela Sverige som har ett större behov av att besiktiga träd än Malmö. Anledningen? Det verkar finnas en tendens att förstöra träden som finns där. I januari 2021 rapporterades det att över 150 träd i staden hade vandaliserats. Tydligen har någon eller några fått för sig att ta en kniv och helt enkelt bara skära i barken. Måste finnas ganska lite att göra i Malmö om man ger sig på träd. 

Man hade verkligen velat höra vad en person som arbetar med att besiktiga träd i Malmö hade sagt när han eller hon tagit sig en titt på träden i staden. Det kan inte vara många som hade hållit måttet. Vilket hästjobb både för besiktaren i fråga och för Malmö stad som måste plantera om en massa träd. Ett stort merarbete som de hade kunnat vara utan. 

 

Trädet kan behöva avlivas

Nu är det dock inte enbart vandaliserade träd som måste ses över. Aktualisering av trädbesiktning i Malmö sker även när ett träd blir sjukt eller angripet av röta. Då utgör det helt plötsligt en fara för alla som befinner sig i området. Man tänker kanske inte på att träd kan orsaka skada på sin omgivning, men så är faktiskt fallet om man inte kontrollerar att de håller måttet. 

Så trädbesiktning i Malmö är nog fortsatt aktuellt även om deras vandaler slutar att vandalisera parkträden. Det är alltid klokt att ta det säkra före det osäkra. Är det riktigt illa kanske du kan bli tvungen att fälla trädet. 

Det är lite som att avliva ett sjukt djur. Det är trots allt så att trädet också lider, inte bara dess omgivning. Låt besiktiga ditt träd i Malmö och diagnostisera det. Ett friskt träd förtjänar att leva, men ett sjukt träd kan vara en fara för sig själv och andra.

Fler nyheter