Upptäck Gävle, en lite pärla vid Östersjön

Gävle är en trevlig liten pärla i sydligaste Norrland och ligger vackert vid Östersjön. Här ser du Gavleån mynna ut i Östersjön och staden delas i upp i en sydlig och nordlig del. Stadskärnan är full med liv, det finns ett gott utbud av restauranger och Boulognerskogen är inte att missa. Gävle har även ett bra utbud av hotell. Till Gävle tar du dig lika lätt med tåg som med bil. Staden passar även alldeles utmärkt för den som vill upptäcka staden till fots.

 

 

Börja dagen utvilad

Om du har 24 timmar i Gävle vill du hinna med så mycket som möjligt. Det är inte svårt att hitta ett bra hotell. Bor du på http://hotelaveny.eu/ som är ett hotell i Gävle, möter du dagen utvilad. Du får även möjligheten att få i dig en bra frukost som gör att du orkar ta dig an staden. Du är då bara några minuter från Gävles nöjen och shopping. Genom att du vaknat på södra delen av Gävle är det nära till att besöka Sveriges Fängelsemuseum där du får lära dig om den tid när skampålen användes och galgbackarna fanns längst vägarna. Sen passar det bra att besöka Badhuset Najaden som byggdes 1843. Det väcker säkert badlusten och tar dig till ett besök på Fjärran Höjderbadet som passar stora som små.

 

När kvällen kommer

När du strosat runt och sett vad Gävle har att erbjuda, så kommer kvällen. Det finns gott om kvällsaktiviteter. Är du hockeyfantast passar du såklart på att se en match. Är hockey inte din grej så finns det gott om spa, eller varför inte gå på teater? CentralTeatern ligger som det låter mitt i Gävle. Det finns ett gott utbud av bra restauranger som serverar allt från lokala delikatesser till exotiska alternativ. För den som vill fortsätta kvällen finns det gott om pubar och möjlighet att dansa nästan hela natten.