Varför en privat sjukförsäkring kan vara ett bra komplement

05 oktober 2020 Staffan Ehrlin

editorial

Sjukförsäkringen spelar en viktig roll för att säkerställa att individer har tillgång till nödvändig sjukvård, oavsett var de bor. Sverige är inget undantag från denna regel, eftersom privat sjukförsäkring kan vara ett utmärkt sätt för människor att se till att deras sjukvårdskostnader täcks i händelse av sjukdom eller skada. I det här blogginlägget diskuterar vi varför det kan vara rätt beslut att investera i en privat sjukförsäkring i Sverige för dem som vill ha ett omfattande skydd och sinnesro till ett överkomligt pris. Läs vidare för att få veta mer om hur en investering i en privat sjukförsäkring kan göra ditt liv enklare – och friskare!

 

Privat sjukförsäkring i Sverige erbjuder ett omfattande skydd som ger dig tillgång till ekonomisk ersättning när du behöver det som mest. Den kan ge ersättning vid sjukpenning men även vid sjuk- och aktivitetsersättning. Även om försäkringskassans skydd är omfattande så kan det innebära en påfrestning på den privata ekonomin om du blir långvarigt sjuk.

Redovisningskonsult

Vad är SGI egentligen?

Sjukpenninggrundande inkomst är ett sätt för försäkringskassan att räkna på hur mycket ekonomiskt stöd du får av dem vid exempelvis sjukdom. Detta stöd kan ge viktig ekonomisk trygghet under svåra tider och hjälpa de drabbade att täcka nödvändiga utgifter som hyra, el och mat medan de inte kan arbeta. Men stödet är begränsat till en viss procentsats av den inkomst som du normalt har via arbete. Så för att undvika att inte hamna i en svår ekonomisk sits, kan en privat sjukförsäkring vara en god idé.

 

Det sista man behöver när man råkat ut för sjukdom eller olycka är att behöva oroa sig för vardagsekonomin. Vissa arbetsgivare erbjuder en sjukförsäkring via anställningen, men om det inte finns kan du som privatperson själv teckna en hos någon av den försäkringbolag som finns i Sverige. Bland annat AFA Försäkring erbjuder denna typ av försäkring, du hittar dem och deras tjänster på www.afaforsakring.se

 

 

 

 

Fler nyheter