Variera din ridning

Att rida varv efter varv mellan ridhusets fyra väggar kan kännas lite tråkigt i slutet av ridskoleterminen, inte minst när solen gassar utanför. Även hästarna längtar ut till sommarbetet och en välbehövlig vila. Oavsett om du rider på ridskola eller har egen häst kan det vara väldigt givande, både för dig och hästen, att få komma iväg och få ett miljöombyte. Ett bra sätt att ladda upp inför hösten är att åka på ett ridläger eller en ridsemester. Då kan det dessutom vara värdefullt att prova något nytt. Om du håller på med hoppning ­– åk på ett dressyrläger! Om du rider dressyr – åk på ett westernridläger! Att ägna sig åt något helt nytt ger dig ett bredare perspektiv på din ridning.

 

Bygg upp din egen ridstil

Det finns lika många ridstilar som det finns ryttare. Alla har sina egna knep och egenheter för sig och påstår inte sällan att just deras sätt är det enda rätta. Genom att testa olika sorters ridning och rida för flera olika ridlärare kan du plocka ut de kunskaper som passar dig och din häst. Du skapar helt enkelt din egen ridstil.

Prova nya hästar

Precis som med ridstilen är det inte bara nyttigt, utan också roligt, att få prova att rida olika sorters hästar. En stor och trygg brukshäst kan träna upp ditt tålamod medan ett ungt fullblod kan lära dig allt om känslighet. Att rida hästar av olika raser och med olika utbildningsnivåer gör dig till en god ryttare. Ett bra alternativ är att åka på ridläger. Det finns ofta möjlighet att testa flertalet hästar och ridgrenar. Haga Stall i Herräng utanför Norrköping är ett företag som anordnar ridläger. De erbjuder boende och ridning på sin idylliska gård nära naturen. Där finns allt ifrån små shetlandsponnyer för de minsta till varmblod och islandshästar för de vuxna.